Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 632

Елха за Коледа

Цяла плантация от коледни елхи отглеждат в Разсадника на с. Менгишево, община Върбица. Предвидливо още отсега там се подготвят растенията за зимните празници. Идеята е да се продават живи дръвчета в кашпи, които след празниците да бъдат засадени някъде в природата, смята кметът на Върбица инж. Мердин Байрям. Разсадникът, наред с многото направени неща през  двата му мандата, е негова гордост, тъй като създава много работни места за жителите на селото.

Инж. Мердин Байрям често посещава Разсадника за цветя, тъй като идеята за изграждането му е негова.

Според  управителят на Разсадника Мехмед Мехмед в момента за лятното зацветяване  се подготвя разсад от 20 000 броя  петуния с над 5-6 вида по цвят, както и 10 000 стръка тагетис – жълт, розов и смес – представляващ основен цвят с различни по цвят кантове по периферията на цветята . Вече е обособена цяла плантация от туя за парково и ландшафтно озеленяване. Хиляди са броевете разсад от цветя и млади дръвчета, раздадени по кметствата на общината.

 

В момента всички насаждения се окопават и Разсадникът има възможност да допълни необходимостта от цветя на всички села в общината, курортен комплекс и град Върбица, както и да предостави своята продукция за продажба на всички желаещи учреждения, фирми и граждани от областта, смята общинският кмет инж. Байрям. От Разсадника се надяват на потребителски интерес, който вече с всяка изминала година придобива все по-големи размери.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *