От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 258

Европейската интеграция

Проф. д-р Добромир Добрев

Третата от поредицата дискусии на младшите посланици с професор доктор Добромир Добрев, посветени на обединена Европа се състоя в сряда в кабинета по Европеистика на СУ “Йоан Екзарх”. Присъстваха и техни съмишленици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и Профилираната математическа гимназия „Нанчо Попович“ – представители  на информационен център „Европа директно“.

В хода на дискусията „Европейската интеграция“ бяха изяснени важни понятия като националност и национализъм. Изключително интересно беше разкрита същността на фашизма и болшевизма и връзката им с „човекът-маса“. Присъстващите научиха непознати им досега факти относно плана „Маршал“ – програмата за предоставяне на икономическа помощ на разрушена и гладна следвоенна Европа от страна на САЩ. Този план не случайно е нарен „американските корени на европейската интеграция“, тъй като той поставя изискването европейските държави да отворят границите си икономически като условие за преодоляване на кризата и постигане на просперитет.

Днешното събитие е достойно отбелязване на 71-годишнината от старта на 3 април 1948 година на проекта, който не само помага на европейските държави бързо да се справят с глада, разрушенията и отчаянието, но и умиротворява Европа, сплотява европейците и им помага заедно да поемат по нов път – пътя на европейската интеграция.

?

?

?

?

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *