Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 180

Друмева – депутат!

Лиляна Друмева Радева става народен представител на мястото на назначения за министър на правосъдието Данаил Кирилов, обяви със свое решение от днес  ЦИК. Тя бе 14-а в листата на ГЕРБ в 23-и софийския избирателен район.  Бившата началничка на образованието в Шумен, която навремето бе уволнена, направи блестяща професионална кариера, като след напускането на Шумен се озова в МОН. Апетитите й към партийната номенклатура, обаче, не стихнаха. Преди време тя се озова в Съюза на репресираните, а лидерът на шуменската структура  Цветан Цанински  я предложи в листата на ГЕРБ. Лиляна Друмева досега беше директор на Националния център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти – звено под шапката на МОН и председател на Съюза на репресираните от комунизма „Памет”.

Според решението, изборът й за народен представител е за времето, през което Данаил Димитров Кирилов изпълнява функциите на министър на правосъдието, пише в решението на ЦИК, което предстои да бъде обнародвано в „Държавен вестник“.

След  Данаил Кирилов и преди Лиляна Друмева Радева в листата на ГЕРБ са няколко души, които не могат или не желаят да станат депутати. Под номер 10 е Емануела Спасова, която още през 2017 г. е декларирала, че не желае да бъде избрана за народен представител. Под номер 11 в листата на 23 МИР е Зорница Русинова, която е заместник-министър на труда и социалната политика. Номер 12 и 13 в листата са Кръстьо Кривов и Пламен Църноречки (бивш кмет на столичния район “Красно село”, сега е директор на отдел в Центъра за градска мобилност в столицата), които също след изборите са декларирали, че не желаят да бъдат депутати.

Коментари

  • sdonio април 10, 2019 в 1:39 pm

    Нали разследваха синът й – Звездомир, че е злоупотребявал с пари от европейски фондове по програми за преквалификация…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *