Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Добра събираемост

Над 1 милион и 500 хиляди лева от налози са събрани в Община Шумен от началото на данъчната кампания тази година, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация, откъдето отчитат много добра събираемост за първия месец на годината. От постъпилите данъци близо един милион са платени в брой, около 400 хиляди лева – по банков път и малко над 120 хиляди лева чрез ПОС терминал. До 31 януари са подадени 396 патентни декларации и 29 – за туристически данък, с шест повече от миналата година.

76 000 съобщения за дължимите данъци ще получат жителите на общината до 1 март. В тях се съдържа информация за задълженията за недвижими имоти, за притежание на моторно превозно средство и за таксата за битови отпадъци. 

До 31 март трябва да бъде заплатен и данъкът за куче като домашен любимец. Според общинската наредба за определяне и администриране на местните такси за притежание на куче за град Шумен се заплаща 12 лева, а за селата – 5 лева. 

От общинската данъчна служба припомнят, че кампанията започна на 12 януари. Проверка за задълженията може да се направи на страницата на местната администрация в Интернет чрез клиентски идентификационен номер. Издаването на КИН е безплатно и се предоставя от общинската данъчна служба.

Плащането може да се извърши  на касите в отдел „Местни данъци и такси” в сградата на общината на бул. „Славянски” №17. Работното време е от 08.30 ч. до 17.30 ч., без прекъсване. За улеснение на гражданите задълженията могат да бъдат платени на място и чрез ПОС-терминални устройства. Данъчните си задължения гражданите могат да платят и на изнесеното работното място в  кв. „Боян Българанов” в Шумен с  работно време  от 07.30 до 17.30 часа  и  почивка от 12.00 до 14.00 часа всеки работен ден от понеделник до петък. Плащането на задълженията може да се извършва и по банков път по сметката, обявена на сайта на община Шумен – www.shumen.bg

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *