Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 285

Театърът в Тайланд

Спектакъл „Цветни вълшебства” от Румен Николов на ДКТ „Васил Друмев“ – Шумен, ще участва в Световния куклен фестивал “Пукет Хармъни” 2018 в Тайланд, съобщават от пресцентъра на Мелпомена.

Пукет, място, разпознаваемо от пътуващите по целия свят, е търсена дестинация. Началото на ноември всяка година маркира официалния старт на туристическия сезон.  2018-а е специална, защото тазгодишният туристически сезон съвпада със старта на фестивал от световна класа – Световния куклен фестивал “Пукет Хармъни” 2018.

Това е фестивал с глобална репутация, получена от наслагванията от предходните години. Куклени групи от цял ​​свят  се събират, за да изпъстрят с огромно разнообразие острова, да заслепят очите и уловят сърцата на тайландци и чужденци. Фестивалът се  е утвърдил като културно събитие, очаквано от хората.

 

Тази година ще се проведе с уникален дизайн, който отразява района и го отличава от предходните издания. Включени са две дизайнерски теми: “Кукли на плажа” и “Куклено шоу”. Програмата започва на 2-ри ноември с  Puppets On The Beach. Организаторите са подготвили великолепно посрещане и представяне на международните куклени трупи. Церемонията, придружена от завладяващи изпълнения, ще се проведе в търговски комплекс Jungceylo.

 

На 3 и  4 ноември ще се състои  Thalang Road , над 50 кукленски трупи от Тайланд и чужбина ще представят на различни сцени своите спектакли. Самите представления са на открити зони в Пукет, като целта е публиката да има по-близък контакт с куклите. Всички представления са безплатни.

 

Нашият спектакъл „Цветни вълшебства” от Румен Николов е в ключен в програмата на 3-ти ноември, вечерта. Той бе селектиран от организаторите още през юни. Постановка и костюми – Таня Евтимова, сценография и кукли – инж. Атанас Евтимов, музика – Деси Димова. Участват актьорите Елена Атанасова, Марина Мозжухина и Александър Валериев.

 

Екопиесата “Цветни вълшебства” е посветена на хармонията в природата, в човешките отношения. Това не е текст с пряка дидактика, а игрова провокация към малките деца, да запазят цветното в природата, в себе си и околната среда. За това не са необходими огромни усилия, просто трябва да обичаме “нашето гнездо” – Земята. Надеждите на творческият екип, който ще осъществи представлнието са, че когато провокираш слабостта на “Човеците”…….. – “малките човечета”, те сами ще поискат от големите да пазят и облагородяват това, което всички ние имаме – нашата планета. И когато създадем едни образовани бъдещи хора, те ще продължат живота си и този на планетата, в хармония.

 

Според организаторите, акцентите на фестивала, които не трябва да се пропускат, са карнавално представяне от Русия, най- старият сценичен куклен театър на Земята от Индия, семинари и демонстрации на китайски куклен театър от Тайван, който е основа на марионетното изкуство в Пукет.

 

В допълнение към това гостите и участниците във фестивала ще имат възможност да се докоснат до „трудно откриваемия” тайландски театър, да се насладят на приятно пазаруване и да опознаят вкусната храна на един от признатите от ЮНЕСКО градове на гастрономията – Пукет.

 

Световният куклен фестивал „Пукет Хармъни” се подпомага от Министерството на туризма и спорта в Тайланд, Министерство на културата, Туризъм Тайланд, TCEB, обществени организации, Службата  за съвременно изкуство и култура, община Пукет, община Патонг, Bangkok Airways, търговски центрове и др.

 

„Проект Участие в Phuket Harmony World Puppet Festival 2018 Тhailand” се реализира с  финансовата подкрепа на Национална програма “Мобилност III”, “Професионални културни организации и артисти” – Национален фонд „Култура”.

Допълнителна информация: http://www.harmonypuppetthailand.com

http://harmonypuppetthailand.com/en/pages/18025-Participants%20&%20Synopses%20-%202

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *