Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Деца и полицаи

С открит урок и изпит по пътна безопасност приключиха и последния си етап от обучението по програмата Детско полицейско управление учениците от училищата в Шумен, Велики Преслав,  Нови пазар, Каспичан, Каолиново и Царев брод. Домакини на заключителния етап бяха учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и  техният директор Тихомир Трифонов.

Организаторите се бяха постарали под формата на забавни игри, викторини и атрактивни презентации да направят деня на децата по-интересен и да затвърдят знанията им по безопасността на движението. Успешно се справиха и с поставените им задачи  при  преминаване с велосипед през терен с препятствия, с пренасяне на чаша вода и заобикаляне на конуси.

Докато вървеше състезанието по дърпане на въже, в двора на училището възникна “катастрофа” с тежко пострадал водач. Наложи се пожарникари – спасители да го извадят от катастрофиралия автомобил преди колата да избухне в пламъци. Раненият шофьор беше изнесен от местопроизшествието от екип на “Спешна помощ”, в каквито се бяха превъплътили младежи от БЧК.

Едва спасителите бяха отвели ранения на безопасно разстояние и колата лумна в пламъци. Бързата реакция на огнеборците по гасене на пожара беше аплодирана от всички участници и зрители.

 

 

С това белите в двора на училището не свършиха. Водещият  инспектор от Детската педагогическа стая Светослав Иванов обяви по уредбата, че е извършено нападение над училището от бандити. Самоличността на нападателя остана в тайна, защото беше маскиран, но на местните не им убегна, че “Опелът” с който се придвижва бандитът е на кмета на Царев брод Стефан Живков. Бандитът беше задържан, обезвреден и обезоръжен поне 4-5 пъти по различни начини, като маскираните от Специализираните полицейски сили с помощта на служебно следово куче разкриха пред децата част от техниките, които използват в реални ситуации при неутрализиране на престъпници.

Всички участници в шестте детски полицейски управления получиха грамоти за отлично представяне в надпреварата, подаръци и листовки за безопасно пресичане и управление на велосипед по време на лятната ваканция. Връчи им ги  директора на ОДМВР- Шумен ст.комисар  Ялчън Расим. Гости на заключителния етап на състезанието бяха кметът на Шумен Любомир Христов и началникът на районното управление на полицията в Шумен гл. инспектор Илиян Николов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *