Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 657

Денят на полицията

37 полицаи от различни служби на Областната дирекция на МВР в Шумен са наградени в навечерието на днешния професионален празник на Националната полиция – Архангеловден за проявен висок професионализъм и съществен принос при изпълнение на професионалните си задължения, съобщи говорителят на дирекцията Ася Йорданова.

Писмена похвала, едно от отличията според вътрешните устройствени правила на МВР получават служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към отдел “Криминална полиция”, на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“, отдел “Разследване”, “Противодействие на криминалната престъпност -град Шумен”, сектор “Криминална полиция” към РУ – Шумен, група „Териториална полиция“, сектор „Охранителна полиция“ към РУ – Шумен, участъка в Хитрино, а трима катаджии, участници в ХХVІІ национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2019“, са отличени с „Обявяване на благодарност с колективна парична награда в размер на 150 лева“.

В навечерието на Архангеловден по традиция шуменската полиция организира спортни състезания за своите служители. В залата на СУ“ Йоан Екзарх Български“ полицаи мериха сили във футболен турнир и борба. Техники за задържане и отвеждане на престъпници демонстрираха спецполицаи от областната дирекция. Тимът на РУ- Каолиново спечели футболният турнир, втори се класираха полицейските служители на РУ- Велики Преслав, а третото място зае отборът на РУ- Шумен. В надпреварата по борба първо място зае Красимир Кавунски, втори се класира Минчо Ненов, третото място остана за Милен Петков, тримата от РУ- Шумен. Събитието беше уважено от проф. Соня Тончева, гл.ас. Радостина Жечева и доц. Теодора Евтимова от МУ “Проф. д-р П.Стоянов“ Варна, филиал Шумен. Студенти от четвърти курс, специалност „Медицинска сестра“ премериха кръвното налягана на участниците в спортните мероприятия, на полицейски служители и на журналисти.

“Да си полицай не е професия, а дълг. Професията ни е трудна, изисква всеотдайност, дисциплина и хуманизъм. Пожелавам на всички да отстояват принципите на професията ни, с чест да следвате професионалния си път.” – каза в приветствието си директорът на областната дирекция. Той отчете спад на престъпленията с близо 9% тази година в сравнение със същия период на миналата година – с 13 на сто са намалели кражбите, а с 33% грабежите. Увеличение с 5% има при престъпленията против личността и с около 7 на сто при наркотиците.

За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден – 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция.

Екипът на Шмоко.бг честити на всички служители на ОД МВР празника на Националната полиция и им пожелава здраве и успехи. Работете и постъпвайте така, че с делата и постъпките ви да се гордеят вашите родители, съпруги и съпрузи, деца, приятели, съседи и вашите съграждани. Честит празник!

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *