Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Да нарисуваш водата

“Водата – извор на живот”. Такава е темата на обявения от “Водоснабдяване и канализация – Шумен” конкурс в областта на изобразителното изкуство. Конкурсът е посветен на Международния ден на водата 22 март и има за цел да бъде предизвикана загриженост у младите хора за състоянието на водата и нейното опазване и разумно използване, обясниха от ВиК.

Темата дава възможност да се отрази личното отношение към растителния и животинския светове, населяващи водата и взаимоотношенията човек – вода. В конкурса има горна възрастна граница – 18 години. Няма обаче ограничения за броя на рисунките, с които може да участва един участник. Те трябва да са с размери 35/50 см, без оформление /паспарту/ и рамки.

Участниците ще бъдат разделени на пет възрастови групи: до 6 год.; от 7 до 9 год.; от 10 до 11 год. от 12 до 15 год. ; от 16 до 18 год. Децата от първа и втора възрастова група могат да представят рисунки с размер А 4.

Ще бъдат приемани и рисунки в нетрадиционни форми – компютърна техника, като те могат да бъдат представени в удобен формат. На гърба на “аналоговата” рисунката трябва бъдат изписани четливо с молив трите имена на участника, години, адрес, телефон.

Оценяването на рисунките ще стане от жури по регламент, предложен от художници – специалисти.

Резултатите от конкурса ще бъдат представени на 22 март от 15 часа Художествена галерия “Елена Карамихайлова”.

Както във всеки конкурс и тук има награди. За Първа и Втора възрастови групи наградите са предметни, в останалите три групи има парични призове. Първата награда е 60 лева, втората 50, третата 40, ще има и поощрителни награди.

Всички автори на наградените детски рисунки от конкурса “Водата – извор на живот” с участието си декларират съгласие творбите им да останат за съхранение във „В и К – Шумен” ООД. Организаторите запазват право да ги използват за организиране на изложби, да ги популяризират в печата и електронните медии. Организаторите си запазват правата да фотографират, филмират, записват и разпространяват наградените творби на участниците, без да заплащат права и обезщетения за това. С изпращането на творбите ръководителите /настойниците/ на децата и техните преподаватели се съгласяват с условията за участие и начина на провеждане на конкурса.

Рисунките трябва да се предадат най-късно до 16.00 часа на 15.03.2018 год. на адрес – Шумен, пл Войн № 1 /над Летен театър/ – “Водоснабдяване и канализация” ООД.

 

Ненаградените рисунки могат да бъдат получени обратно в срок до един месец след обявяване на резултатите от конкурса, в сградата на “Водоснабдяване и канализация” ООД.

 

За справки и допълнителна информация звънете смело на: 054 800 666 И 054 800 664

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *