Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Дар от децата

Коледен дар от децата на Шумен ще получи Домът за стари хора „Стефан Смядовски“. Средствата бяха събрани от организирания благотворителен базар, а инициатор е Детският парламент. Общо събраните средства са 666 лв. и с тях ще бъде купен голям телевизор, кани за топла вода и плодове, съобщиха организаторите, които днес на пресконференция в общината отчетоха резултатите от акцията.

Според ръководителя на парламента Виолета Константинова тази година инициативата е била в по-голям мащаб като освен детския парламент в акцията са се включили детски градини и училища. Изработени са били над 100 продукта – коледни украси и картички, и всички артикули са били продадени, уточни Константинова.

Стефан, Йоана и Деница обобщиха резултатите от акцията и я определиха като успешна, поради което предвиждат нова акция напролет с нова кауза.

Изработените от децата коледни украси нямаха цена и всеки граждани даваше толкова, колкото желаеше или можеше, каза Стефан, а Йоана благодари на всички шуменци, които са си купили артикули от детския базар, с което ще помогнат на възрастните хора от Дома.

Следващата седмица децата ще отидат в дома за стари хора, за да връчат подаръците, уточни Деница.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *