Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Бели от бурята

Два автомобила пострадаха от бурята, която се разрази в нощта на понеделник срещу вторник. Клон от върба се откъртил на паркинга  пред високите блокове на „Ген. Драгомиров“ 56 и е паднал върху два автомобила. По-сериозно е пострадало Ауди. Според очевидци, още когато се задала бурята, всички обитатели си преместили колите от паркинга.

Вятърът е изпочупил мого клони из целия град. До бившия кашкавален  цех, до ТИАТ, вятърът буквално е пречупил короните на дърветата като кибритени клечки. Пак там е откъртена ламаринената  обшивка на покрива на магазина за крепежни елементи. Огромен клон се е стоварил и върху детската площадка до Второ основно учлище „Д-р Петър Берон“.

 

Работници на ОП „Паркове и обредни дености“ разчистват падналите клони в градинката зад Военното училище, а още през нощта служители на ОП „Чистова“ са реагирали на сигнали.

„На места има скъсани електрически проводници, преплетени кабели и жици и е нарушено електрозахранването в града и селата. Информирано е електроразпределителното дружество и в момента се работи по улиците „Поп Андрей“, „Пловдив“ и „Петра“ в Шумен, както и в селата Ивански, където има скъсан проводник,  а също така и в Салманово“, заяви на пресконференция по-късно Красимир Косев, главен специалист по превенция и дейности за защита на населението.

По информация на ръководителя на хидрометеорологичната станция Соня Койчева вятърът в Шумен късно снощи е бил със средна скорост 17-18 м. в секунда и е регистриран от 19.00 часа до около полунощ с посока запад и пориви – до 19-20 м. в секунда. Падналият валеж е около 8 л. на кв. м.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *