Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 285

Гъзовно мълчание

Минути преди края на първата училищна смяна от Регионалното управление по образованието в Шумен са се покрили и запазват пълно мълчание (по народному – мълчат като г*з) по въпроса за грипната ваканция в Шумен. Припомняме, че в понеделник заради високия брой заболели от грип в Шумен РЗИ препоръча в дните сряда, четвъртък и петък да бъде обявена грипна ваканция за училищата в областта.

Всички опити на репортерите на Шмоко.бг да се свържат с шефа на РУО Светла Милева удариха на камък. Телефонът ту даваше заето, ту свободно, без някой да го вдигне. Директори на учебни заведения са в неведение за намеренията на Милева и екип. Информация по случая се опитала да получи председателката на комисията по образование в Общинския съвет и директор на СУ “Йоан Екзарх Български” Валентина Тодорова.

 

“Обадих се на секретарката на Милева за да разбера ще има ли ваканция или не. Каза, че ще ме “свърже с г-жа Милева”. Три пъти зададох на Светла Милева въпроса ще има ли ваканция или не, извън тирадата, която не мога да възпроизведа при третото задаване на въпроса и предупреждението, че след малко децата от първа смяна си тръгват, тя ми отговори, че “има достатъчно средства за комуникация да бъдат информирани учениците”.

В Община Шумен също нямат все още яснота за намеренията на РУО по отношение на препоръките от РЗИ за грипна ваканция. Заместник-кметът Найден Косев коментира, че винаги в случаите, когато е имало препоръка за обявяване на грипна ваканция от здравните органи, тя е обявявана.

Шмоко.бг се обръща към началника на РУО Светла Милева, към нейните работодатели и политическите структури, които носят отговорност за нейния престой на началническото място, че във функциите на началника на РУО по дефиниция влиза задължението да бъде в полза на образователната общност, на родители, ученици и на цялото общество. Липсата на комуникативни и управленски умения не може да бъде причина за бягство от тези задължения. Когато един специалист не е способен да се справи с тежестта на задълженията си – подава оставка. Ако не го направи той, проблемът го решават неговите работодатели.

 

Коментари

  • Стоянов януари 17, 2019 в 2:29 pm

    Така се съсипва образование, с некадърно управление и некадърни политици, които подкрепят Милева.

  • Георгиев януари 15, 2019 в 1:50 pm

    Милева какво още чакаш важности , ли си предаваме!

  • Георгиев януари 15, 2019 в 1:30 pm

    Тази чиновничка всява страх и репресира всички в инспектората, училищата, детските градини. Тормозът е тотален от първия й ден. Няма нито една пресконференция от поемането на поста. нито за матури, нито за прием, нито за смяна на директори. По-голям диктатор в шуменското образование никога не е имало. След четвърт век канцеларстване в РУО време е ГЕРБ да смени своя ръководен кадър, от който страдат деца, родители и педагози. Още един пример за лоша комуникация на назначените от ГЕРБ началници с обществото, което им плаща данъците. Така не се правят реформи и образователна политика. Кадровата криза на управляващите е тотална! Обиждате избирателите си. От три години чакаме Милева да си подаде оставката заради подобни гафове. Защо мълч„ат от ГЕРБ-Шумен?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *