Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 285

Грипна ваканция

Грипна епидемия от утре, 15 януари, в област Шумен, обявява Регионална здравна инспекция. Ваканцията за учениците ще бъде три дни – от 16 януари – сряда, четвъртък и петък, съобщиха от РЗИ – Шумен.

От грипната вълна са засегнати всички възрастови групи. С цел прекъсване на епидемичната верига в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболеваемостта от ОРЗ и грип сред учениците, РЗИ препоръчва на РУО на МОН прекратяване на учебните занятия в областта от 16 до 18 януари.

Мерките се взимат заради регистрираната висока заболеваемост през последната седмица – 244,53 на 10 000 души население, както и резултатите на изследваните проби на болни лица с остри респираторни заболявания, които показват наличие на грипен щам тип А.

Лечебните заведения за болнична помощ трябва да преустановят свижданията, препръчват от РЗИ. Лечебните заведения за извънболнична помощ е необходимо: да преустановят работата на женските и детски консултации,  да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации, да спрат профилактичната дейност.

С цел недопускане на усложнения на случаите на грип РЗИ напомня на всички лечебни заведения, че е важно своевременното започване на лечение с антивирусни препарати.

Регионална здравна инспекция – Шумен препоръчва на хората:ограничаване на социалните контакти и избягване на събирането на много хора в затворени пространства.Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение, а при наличие на симптоми за грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа и училище.

Спазването на тези препоръки е въпрос на лична отговорност към себе си и към другите, тъй като най-добрата предпазна мярка е ограничаване на контактите с болни хора, особено тези с хронични заболявания, бременни жени и деца.

Регионална здравна инспекция – Шумен продължава ежедневно да извършва активен надзор над заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания.

Коментари

  • аз януари 15, 2019 в 10:04 am

    Абе вие нормални ли сте от кога РЗИ пуска учениците.Руо е за тях.Айде малко се усведомявайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *