Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 272

Готовност за коронавируса

Кметът на Община Нови пазар Георги Георгиев заедно с председателя на общинския съвет Иван Ганчев и Златина Таскова председател на комисията по образование, култура и спорт, посетиха болницата в града и се запознаха с направената организация и въведения извънреден режим във връзка с пандемията от COVID – 19, съобщиха от пресцентъра на общината.

Д-р Хамди Авджъ – специалист нервни болести и координатор от МБАЛ – Шумен за болницата в Нови пазар, разведе и запозна кмета Георгиев с направените реорганизации и предприетите мерки в няколко отделения на болницата.

„Първо организирахме и разделихме потока на постъпващите спешни случаи. В момента имаме две приемни, като към едната ще бъдат насочвани случаи на заболели или съмнение за коронавирус. Започнахме подготовката на детското отделение за прием и лечение на пациенти с доказано заболяване от COVID – 19. По разбираеми причини, достъпът на външни лица е невъзможен. Ограничихме на сто процента и възможността за свободно движение на пациенти между отделенията. Това са само част от мерките и организацията, които са предприети.” – обясни д-р Авджъ.

„Ситуацията в световен мащаб е потресаваща, нашата гилдия е на първа линия и се моля, да не ни сполита случващото се в Китай, Италия и Испания. Проблемът при нас, не са легловата база, а медицинският състав и специалистите по тези болести. Отново ще призова всички: Спазвайте висока хигиена, лична и домашна. Излизайте само при неотложна необходимост. Отложете разходките и събирания с приятели. Ние, няма да можем да ви помогнем, ако заразата не бъде ограничена от самите вас. Моля се, да не ни се налага да правим избор, както колегите ни от чужбина – кой да живее и кой не”, допълни в заключение координаторът на новопазарската болница.

В края на срещата кметът Георгиев заяви: „Искрено се надявам, че вашите усилия, подготовка и мерки ще бъдат напразни. Че с общи усилия заразата ще утихне и не ще се наложи да приемате и лекувате такива пациенти. Голяма част от нашите съграждани се вслушват в съветите ни, а относно останалите – дано разумът надделее.” – призова кметът.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *