Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Горски факултет

Как да различаваме различните видове дървета? Кои са иглолистни и кои широколистни? Защо едни стават високи, а други остават ниски? Можем ли да познаем дадено дърво по листата и кората му? На тези и още много въпроси дадоха отговор днес лесовъдите инж. Веска Стойнева и инж. Рина Димитрова от СИДП по време на урок по Горска педагогика с деца от Шумен.

Малчуганите с удивление откриха, че доста тънки фиданки всъщност са на годините на техните родители, а най-дебелите дървета в гората са по-стари от дядовците и бабите им.

Много е трудно да задържиш вниманието на съвременните деца за дълго време, защото те разполагат с всякаква информация и подхождат избирателно към нея. Но ако им разкажеш интересни неща за гората и нейните обитатели под формата на игри и весели задачи, то те се запалват и започват да задават още въпроси. Това е един от начините да накараме и най-малките шуменчета да обичат гората и да се грижат за нея, смята инж. Рина Димитрова.

Утре уроците ще продължат, а двете експертки са подготвили още интересни игри за децата, но този път те са свързани с животните и птиците, които обитават българските гори.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *