От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 239

Гласуване у дома 

Да 12 октомври 2019 г. включително гражданите имат право да подадат заявление за гласуване на предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври с подвижна избирателна урна, съобщават от пресцентъра на Община Шумен.

За избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, е необходимо да подадат заявление, както и копие на ТЕЛК/НЕЛК или медицинска експертиза за здравословното им състояние, които установяват, че заболяването на избирателя е причинило такива увреждания, които не му позволяват да напусне дома си и да се придвижи до избирателната секция самостоятелно или с друго помощно средство.

Заявлението трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на община Шумен www.shumen.bg /чрез електронен подпис – секция “Електронни услуги” или без електронен подпис – секция “Избори” – “Местни избори  2019 година”/  по постоянен или настоящ адрес, когато е направено искане по чл.36 от Изборния кодекс за гласуване по  настоящ адрес.

По-подробна информация може да се намери на сайта на община Шумен в секция „Местни избори 2019 година“.

За справки: тел. 054/857-632; 054/857-643 и 054/857-645.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *