Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 180

Гаранции за Военното

Кметът на Шумен Любомир Христов поиска гаранции за бъдещето на Военния факултет в Шумен от заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, които са в Шумен по повод националната информационна кампания „Бъди войник“, съобщават от пресцентъра на Общината.

По време на разговорите в кабинета на кмета бяха обсъдени въпроси, свързани с промените във военно-образователната система, които предстоят във връзка с възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и бъдещето на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към Националния военен университет „Васил Левски“.

Кметът Любомир Христов информира гостите, че в града е създаден Обществен комитет с участието на народни представители от различни политически сили. В него са включени още областният управител и председателят на Общинския съвет в Шумен. „Аз също се  присъединявам към този комитет, защото всички сме притеснени за бъдещето на факултета. С военното училище са свързани съдбите на много хора в нашия град и за за нас е много важно то да се запази в този вид, в който съществува в момента,“ каза кметът.

Полковникът от резерва доц. д-р Радослав Узунов, бивш началник на военното училище в Шумен, връчи декларация на ген.-лейтенант Димитър Илиев, в която се настоява за следното:

  1. Да се запази структурата на Националния военен университет „Васил Левски“ с
  1. В основните звена да се запази обучението по акредитираните професионални направления и специалности, както и академичният, преподавателският състав и учебно-материалната база.

Генерал Илиев изрази готовност да подкрепи исканията на Обществения комитет, посочени в декларацията, и да постави въпроса за разглеждане в Министерството на отбраната. Заедно с гостите в срещата в кабинета на кмета участва и подполковник Георги Георгиев, началник на Военното окръжие в Шумен.

Коментари

  • Петър Минчев април 10, 2019 в 9:54 am

    Шум беге ми изтрили коментара, ама аз пак ще го напиша. Да видим дали и тук ще го изтрият.
    Да махнат преподавателите, които галят и прегръщат студентите си, [и които си искат…за по-добро или дори за успешно преминаване на изпит]*! Другите могат да останат.
    *Това го чух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *