Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 252

Ганджа & марули

Зеленчукопроизводител от Шумен е бил арестуван за 72 часа, след като се оказало, че в оранжерии между Шумен и Велики Преслав наред с пипера и марулите отглежда и марихуана. При полицейска операция, започната преди няколко дни и финализирана вчера, криминалисти под контрола на окръжната прокуратура в Шумен са иззели 551 пресни растения, 885 в процес на изсушаване и 414 с общо тегло 27 килограма вече изсушени и пакетирани в кашони. Задържаният е Венелин Вълчанов, а срещу него са повдигнати обвинения за отглеждане и засяване на високорискови наркотични вещества и за държане с цел разпространение на наркотично вещество. Окръжният прокурор Маргарита Георгиева обяви, че обвинението ще поиска постоянен арест за задържания.

 

Работата по разкриване на престъплението започнала преди дни. При обход в малките населени места криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав усетили мирис на марихуана от оранжерии край главен път  Силистра- Шумен- Ямбол в участъка от Шумен- Велики Преслав край село Хан Крум. Полицейските служители наблюдавали обекта няколко дни. Около 09:30 часа вчера в имота влязъл мъж. Изяснена била самоличността му- Венелин Вълчанов, на 49 години от Шумен. В две от оранжериите криминалистите попаднали на множество засадени канабисови растения, всички в различен стадий на растеж. Парниците били с изградена поливна система. Уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен. Местопроизшествието е посетено от директора на ОДМВР- Шумен ст.комисар Ялчън Расим и административният ръководител на окръжната прокуратура и окръжен прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Иззети са общо 551 растения. При претърсване в помещение пригодено за сушилня са открити закачени за сушене 885 полусухи стебла листна маса и съцветия канабис. Още 414 сухи стръкa били намерени в три кашона. Общото им тегло е 27 кг.

 

В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотично вещество с цел разпространение било предприето претърсване в сграда на ул.“Цар Иван Александър“ в Шумен, обитавана от местния жител Иван И., на 43 години. Открити са 339 боеприпаси, повечето от които патрони за гладкоцевно оръжие 12 калибър, 93 от тях били 9милиметрови , имало и 20 броя за нарезно оръжие- всички незаконно притежавани и без надлежно разрешителни. В хода на процесуалните действия, извършени под надзор на дежурен прокурор било изяснено, че Иван И. има сключен дългогодишен договор за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а Вълчанов. има договор за ползване на имота, сключен с Иван И. От прокуратурата са категорични, че няма никакви данни арендаторът да е бил свързан с отглеждането на марихуаната. Той обаче ще отговаря за откритите боеприпаси за престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК. Вече бил осъждан на пробация през 2014 година за съставяне на неистински официални документи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *