Ще гласувате ли на евроизборите през май?

or

гласували: 276

Брод през “Енчова”

Възстановена е пасарелката за пешеходци на ул. „Марица“, която пропадна след обилните дъждове през пролетта на миналата година, съобщават от пресцентъра на Община Шумен. Мостът беше затворен за преминаване заради слягане в южната част на съоръжението.

При ремонта са излети нови стоманобетонови фундаменти, върху които е монтиран новият метален мост. Той е с по-олекотена конструкция и стъпва на двата бряга на река „Енчова“. Изградени са и нови подходи към пасарелката с тротоарни плочи и бордюри.

Новото съоръжение е на стойност малко повече от 24 000 хил. лв. с ДДС, а изпълнител на строително-монтажните дейности е фирмата „Е-Плант“. През лятото на миналата година бяха укрепени участъци от брега и коритото на река „Енчова“ и на река “Поройна” с подпорни стени. Те бяха силно компрометирани от поройните дъждове преди повече от три години.

Коментари

  • Нели януари 11, 2019 в 11:34 am

    Искам да изкажа благодарността си за изграждането на моста, тъй като през него се минава най-пряко към детската площадка и към центъра на града!!! Би могло да се допълни обезопасяването му, особено от страната към градинката. Благодаря!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *