Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 281

Водата и екологията – на прицел

В БСП има постъпили сигнали за неправомерни и нелицензирани площадки за отпадъци и ще сигнализирам компетентните органи. Не е ясно и по каква технология ще работи новият завод за отпадъци и откъде ще му се осигурят нужните количества, за да работи частната инвестиция на печалба. Това стана ясно от изявлението на депутата Иван Иванов на първата пресконференция за годината на червената структура в Шумен. Заедно с общинския председател Веселин Пенчев те очертаха приоритетите, по които социалистите ще работят и това са водата и екологията.

Според Веселин Пенчев проблемът във водния сектор е изключително тежък и тревожното е, че към този момент няма никакво решение. Той заяви, че групата на БСП ще започне консултации с останалите политически сили за свикване на извънредна сесия за водата, макар че има такова решение още от миналата година. Пенчев подчерта, че няма яснота и по хода на проекта за изграждане на пречиствателна станция за питейни води и довеждащ водопровод от яз. Тича. Според Иванов изявлението на министър Аврамова, че в язовира има вода за 30 месеца, подвежда хората, тъй като това ще е възможно само, ако водата се ползва за пиене. Язовирът обаче е и за напояване – ще лишим земеделските стопани от напояване на площите им ли, попита реторично Иванов. И допълни с още въпроси: ще бъде ли изградена санитарно-охранителна зона край язовир Тича, ще даде ли държавата обещаните 5 млн. лв. на водното дружество в Шумен, за да се стабилизира…

Очакваме ГЕРБ да преосмисли начина на управление на общината, най-вече във вземането на решения, което досега ставаше без обсъждане и диалог, каза Пенчев и припомни, че само със 77 по-малко са били гласовете, които искат тази промяна.

Пенчев коментира и течащите съкращения в общинската администрация. Според него те се случват безпринципно. Не ни е известно правното основание за освобождаването на кадри, каза Пенчев и заподозря евентуална политическа  чистка, преди новата структура да е одобрена от Общинския съвет. Новата структура се внася всяка година заедно с бюджета, но към този момент няма проект, качен на сайта на общината, което значи, че на сесията през януари този въпрос няма да се гледа, каза Пенчев.

По традиция на първата за годината пресконференция БСП черпи с баница с късмети. Като на млад човек, кариерата се падна на Веселин Пенчев. Работи, сякаш не ти трябват пари – бе късметът на Иван Иванов, а на областния лидер Николай Николов се падна здравето. Парите отидоха при Даниела Мичева от Шум.бг,  любовта – при оператора на ТВ Шумен Николай Георгиев, на шефски пост ще се радва Цветелина Георгиева от в. „Труд“, печалба от тотото ще чака колегата Милен Маринов от Шумен инфо.

Коментари

  • Нострадамус януари 13, 2020 в 9:02 pm

    И десет санитарно охранителни зони да има, няма ли пречиствателна станция ще пиете на Върбица фекалиите – не ви е проблем СОЗ а пречиствателната която се изгражда и от БСП и ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *