Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 252

Владигеров в библиотеката

Изложбата “Международните и национални конкурси на името на Панчо Владигеров”, която беше експонирана във фоайето на драматичния театър се мести в регионалната библиотека и ще бъде там от 2 до 20 април, съобщават от едноименната фондация.

Изложбата беше открита на 13 март за концерта по случай 25-ата годишнина от създаването на фондацията.
Към показаните вече 15 табла, всяко от които е посветено на отделен конкурс от проведените за периода 1995-2017 г., ще бъдат добавени и 6 табла, представящи проведения в Шумен през 1986 г. Първи международен конкурс за пианисти „Панчо Владигеров“.

Снимковият материал в изложбата е от архива на фондация „Панчо Владигеров“ и показва основните моменти на всеки конкурс, свързани с журито, отличените участници и гостите. Текстовете само го допълват. Представени са и участниците от Шумен в конкурсите.

Авторът на снимките от първия международен конкурс – 1986 г. не е известен, те са предоставени от архива на бившия Окръжен съвет за култура в Шумен. Първият национален конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“ от 1995 година е заснет от фотографа Огнян Блъсков, а автор на снимковия материал на останалите 14 конкурса е Красимир Кънев.
Таблата на изложбата са дизайнерски оформени и изработени от рекламна агенция и печатница artprint.

При откриването на 2 април от 18.00 часа ще прозвучат изпълнения на двама цигулари от музикалната школа „Анастас Стоянов“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *