Ще гласувате ли на евроизборите през май?

or

гласували: 276

Вземете си бележки за доходите

От НАП – Шумен напомнят, че до 10.01.2019 г. работодателите следва да издадат и предоставят на работниците/служителите служебна бележка за доходи от трудови правоотношения по чл. 45, ал. 2, т. 1, 2 и 3 от ЗДДФЛ (образец № 2) за придобитите през 2018 г. облагаеми доходи и за удържания през годината данък за доходи от трудови правоотношения по смисъла на § 1, т. 26, б. „и” от ЗДДФЛ, както и когато работодателите не са работодатели по основното трудово правоотношение на лицата към 31 декември на предходната година.

Данъчната кампания 2019 г. ще стартира на 10 януари. Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата – както по електронен път, така и на място в офиса на НАП в град Шумен. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2019 година е 31 януари.

Образците на данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за облагане с корпоративни данъци са публикувани на сайта на НАП. Хартиените формуляри са налични в офис Шумен.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *