Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Ветеринар отглежда канабис

Ветеринарният доктор Красен Крумов (32 г.)от Шумен, който е инспектор в Областната агенция по безопасност на храните, е бил уличен в производство на марихуана. Той е задържан за 24 часа тази седмица и вече е на свобода с повдигнато обвинение, оповестиха в четвъртък на брифинг шефът на ОД МВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

От къща в кв. Дивдядово са иззети близо 300 стръка суха марихуана, както и 9 полиетиленови чувала с канабис. В нива в землището на село Янково са отсечени 51 стръка с внушителни размери. Някои достигали 3,90 м. Толкова “расови” наркотични растения не са откривани в района, впечатлени са криминалистите. Освен това и количеството дрога, което възлиза на около 380 кг суха и неизсушена маса, също е рекордно за територията на дирекцията.

Работата по случая започнала преди около 15 дни, оповестиха от полицията. Получен бил сигнал, че в къща в квартала се отглежда марихуана. Криминалисти установили ползвателя на имота и превозното средство, с което се придвижва. След като попаднал в полезрението им, допълнително било съобщено, че мъжът си позволява да шофира и след употреба на алкохол и наркотични вещества.

На 9 октомври към 18,40 ч на ул. “Генчо Панайотов” в Шумен полицейски екип спрял за проверка джип “Нисан Терано” с шуменска регистрация. Зад волана бил ветеринарният лекар във видимо неадекватно състояние. Тест с дрегер отчел 0,2 промила. Извършена била проверка и с дръг тест, който отчел положителна проба на канабис. Заради острия мирис на трева било извършено претърсване в лекия автомобил, а след това и в жилището на ул. “Генчо Панайотов”. Там криминалисти намерили 298 стръка, които при полевия наркотест реагирали на канабис. Претърсването продължило и на следващия ден. Във всички помещения в имота били намерени растения. Иззети са заедно с 9 полиетиленови чували със суха тревна маса. В хода на предприетите допълнителни мероприятия е намерено и мястото, на които са пораснали.

Докторът съдействал, но било нужно и следово куче, за да се открие парцелът с наркотрева, който бил в силно пресечена и трудно достъпна местност в землището на с. Янково. Теренът бил около 500 кв. м. Там криминалисти отсекли 51 растения с различна височина. 18 от тях били вече с изрязана листна маса и съцветия. За канабисовите растения грижи полагал лично докторът, който ги поливал и торил. На мястото са открити туби и пакети от торове и други препарати.

Инспекторът от държавната служба не е криминално проявен до този момент. Повдигнато му е обвинение по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК и 354 в ал. 1 от НК, каза окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Делото, което от начало е било в Районна прокуратура, сега е прехвърлено по компетентност в Окръжна прокуратура Шумен.

По данни на криминалисти Красен Крумов не е успял да пласира марихуана на пазара. От 1 г суха маса могат да се свият три цигари, а цената на всяка е между 8 и 10 лв. Предотвратено е излизане на огромно количество марихуана, която най-вероятно е щяла да бъде пласирана сред подрастващи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *