Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 360

Бело на “Владайско”

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и криминалисти от областната дирекция в Шумен  установиха и задържаха двама местни жители за притежание на наркотични вещества, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. Арестът е станал в неделя вечерта към 18.00 часа по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества била извършена проверка на двама 23-годишни младежи на ул. “Владайско въстание“ в града.

Полицейските действия били провокирани от съмнителното държание на младежите, след като забелязали полицейските служители. При установяване на самоличността и последвалия личен обиск в 23-годишния В.С. била намерена бучка с бяло прахообразни вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на „амфетамин“. В чантичката му била намерена и електронна везна. В Т.Н. /23г./ били намерени 10 таблетки зелени на цвят, които по негови данни били „екстази“.

Извършени са претърсвания в обитаваните от младежите жилища. В дома на В.С. били намерени и иззети найлонов плик с 20 броя семена канабис, около един грам марихуана , поставена в найлонов плик, електронна везна и гриндер. В имот в Шумен, обитаван от Т.Н. са намерени и иззети около 25 гр. суха листна тревна маса- по негови данни „чай за пушене“. Двамата били задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Случаят е докладван на прокурор от РП- Шумен. Двамата нямат криминалистически регистрации и не са осъждани. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК продължава под надзор на прокуратурата. 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *