Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 618

Баскетболът на звездите

Петчасово баскетболно звездно шоу ще могат да видят феновете на 21 април в зала Арена Шумен. То ще започне в 16,30 ч. и ще приключи в 21, когато ще бъде награждаването. Това съобщи на пресконференция днес Стефан Августинов, управител на „СпортЛаб“ ЕООД, основен  организатор на звездното шоу. Сред организаторите на 16-ото издание на Престиж мач на звездите са още БФБ, Националната баскетболна лига, с изключителната подкрепа на Община Шумен и „Фикосота“.

В пресконференцията участваха още кметът на Шумен Любомир Христов и Петър Минчев от „Фикосота“. Легенди, допринесли  много за българския баскетбол ще се върнат за кратко, за да честват 20-годишнината от най-успешния сезон на баскетболен клуб „Фикосота“ – Шумен. Публиката и телевизионните зрители ще могат да видят имена, носили удоволствие на феновете по баскетболните терени през годините като Иван Ценов, Илиян Йорданов, Хрисимир Димитров, Пеньо Нацкин, Йордан Колев, Мариан Костадинов, Павел Ламбринов, Петър Петров, Пламен Христов, Даниел Димитров, Пламен Дечев, Любомир Амиорков, Красен Кирилов, Петър Митков Петров, Стефан Радушев, Валентин Стаменов, Десислав Димитров, Красен Кюркчиев, Жечко Кюркчиев, Станислав Станков.

Освен класическият сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига. Двата мача ще започнат съответно в 19  в 17 ч.

Звездното шоу ще бъде придружено от конкурси за забивки, тройки, умения и две или три игри с публиката. Непрофесионалистите ще се включат и по традиция в конкурсите за забивки, умения и тройки.

За първа година в звездния мач влиза нова топка на марката „МIKASA“, предоставена от генералното представителство на ASICS у нас – „Кей Дифужън Спорт“.

Феновете могат да купуват билети в центровете на EasyPay  или онлайн в интернет.

Организаторите напомнят, че до петък включително, билетите ще струват по 10 лв., а в събота и неделя – по 12.

БНТ ще излъчва на живо от 19 ч. Престиж мача на звездите.

Повече подробности можете да намерите на фейсбук страницата на Престиж Мача на звездите.

Според Стефан Августинов тази година Шумен ще бъде лакмус за интереса към българския баскетбол. За първи път организираме срещата в град, без активен отбор в баскетболната лига, каза Августинов, припомняйки победите и успехите на шуменския отбор на Фикосота отпреди 20 години. Петър Минчев благодари за съдействието на кмета Христов и за спонсорството на „Фикосота“, за да може Шумен да стане за първи път столица на баскетбола в България.

Кметът Любомир Христов благодари на Стефан Августинов за предложението му в Шумен да се чества 100-годишнината на българския баскетбол и за организацията, която ще направи събитието възможно. Трябва да възродим баскетбола в Шумен, да запалим младото поколение да спортува баскетбол, да заобича този спорт, каза Христов. Като заслуга за положените усилия Августинов му връчи фанелка отбора на Фикосота с номер 23. Участниците в пресконференцията демонстрираха стрелба в коша в подготвената вече за предстоящия мач зала Арена.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *