Ще гласувате ли на евроизборите през май?

or

гласували: 276

Асен и Ненчо

Асен от Шумен е момчето с топката и мечти на футболист от видеото към новия клип на Ненчо Балабанов “Ти избираш”. Момчето живее при приемни родители и заедно със своя адаш Асен от Видин и Доротея от Плевен са част от инициативата на Ненчо и Националната асоциация за приемна грижа, която има за цел да покаже, че подкрепата към децата, без значение от трудното им детство, може да доведе до реална промяна както за децата, така и за цялото общество. Освен тях в лентата се снимат още Хилда Казасян и Георги Иванов-Гонзо.

Видеото към парчето на Ненчо Балабанов разказва три паралелни истории – на бъдещ футболен шампион, на талантлив актьор и на малка певица. В ролята на бъдещия футболен шампион е 11-годишният Асен от Шумен, който е настанен при приемната майка Даниела Костадинова. В реалния живот момчето, освен да рита топка, е доказан каратист, носител на множество спортни отличия. По време на снимките Асен и Гонзо прекарват чудесно време заедно и успяват с лекота да дадат най-доброто, въпреки студа и силния дъжд в снимачния ден. Малката талантлива певица във видеото е артистичната Доротея от Плевен. Тя е настанена при приемната майка Валентина Коцева, като освен пеенето, детето има актьорски и художествени заложби. Снимките за Доротея и Хилда Казасян минават много гладко, като химията между двете е запечатана отлично от режисьорите Стефан Маринов и Петко Андонов (Buddubbaz Tape Company).

 

 

Ролята на артиста във клипа към песента „Ти избираш“ е поверена на 11-годишния Асен от Видин, който е настанен при приемната майка Сашка Миронова. Момчето, както и останалите две деца, е имало трудно детство и в приемната грижа научава много важни уроци за отношенията между хората и благодарение на това постига големи лични успехи. Във видеото бъдещият актьор имитира най-популярния образ на Ненчо Балабанов, а по-късно следва тяхната среща, която освен по момчешки забавна, е и много сърдечна.

 

„Историите и децата, участници във видеото, не са случайни, а звездното участие е послание към всеки от нас, че може да бъде звезда в живота на дете беда и да му бъде голяма опора. Само с подкрепа лишените от родителска грижа ще се превърнат в знаменитости и могат да променят живота на нас, възрастните“, коментира Мирослав Долапчиев, приемен родител и председател на Националната асоциация за приемна грижа. „Ние всекидневно виждаме как приемни родители спасяват деца и им дават шанса да имат смислено детство, въпреки сложното начало или насилието и лишенията, с които са започнали живота си“, допълва Мирослав.

 

„Благодаря от сърце на Георги Иванов-Гонзо и Хилда Казасян, че се включиха във видеото и подкрепиха каузата за толерантно разбиране на приемната грижа и приемащо отношение към децата без родители и техните житейски трудности. Благодаря на всички деца от 55 СУ, които също участват във видеото, както и на тримата ни главни герои и техните приемни родители, че станаха част от разказа за доброто. Благодаря на целия екип замесен в “Ти избираш”, както и на ESTEBAN.BG, „Agresia“ и на всички сладки деца на България, че ни дават надежда, че утрешния ден ще го има. Нека ние им помагаме и ги даряваме с много любов.“, споделя по повод видеото актьорът и музикант Ненчо Балабанов.

 

Към края на 2018 г. 2002 деца са настанени в приемни семейства в България. 1918 от децата са клинично здрави, близо 180 са с увреждания. Най-много са децата в училищна възраст (между 6 и 14 години) – 780, бебетата са близо 650, а тинейджърите – над 200. Близо 92% от всички деца в приемни семейства са изведени заради риск, насилие или лоша грижа от собствените им родители. Почти 60% от децата в приемни семейства през 2018 г. продължават живота си в осиновителни семейства, а всяко 15-то дете е върнато при родното семейство след преценка за подобряване на родителските умения на биологичните родители или е настанено при близки и роднини. В специализирани институции за деца в България към края на 2018 г. живеят близо 600 деца.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *