Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 180

Армията се завръща

Части на сухопътните и на военноморските сили на Българската армия заеха позиции северно и южно от “Арена Шумен” на мястото на бившите казарми на Пети полк. Завръщането на армията е само за един ден в рамките на националната информационна кампания на БА “Бъди войник!”.

Малко след 14 часа между шадраваните пред залата кацна излетелият малко по-рано от Варна вертолет “Пантер” от състава на Военноморските сили на армията. Жителите на Шумен ще могат да се запознаят с възможностите на машината, както и с дейността на военноморските сили. Армейският десант в Шумен е част от националната информационна кампания на Министерството на отбраната “Бъди войник!”, с която военните искат да представят армията и да привлекат нови кандидати за военнослужещи. “Целта ни е хората да имат информиран избор, дали да дойдат при нас. Искаме да поставим Българската армия във фокуса на обществото, защото нашата дейност невинаги е  видима, особено като няма директна заплаха за населението.” – коментира преди началото на шуменската офанзива Георги Пенев, заместник-командир на Военноморските сили.

От 16 ч. на откритите площи пред зала „Арена Шумен” ще бъде изложена военна техника, въоръжение и оборудване. От 17  до 18 ч. ще има демонстрация на уменията на военнослужещи. След това ще бъдат представени две фотоизложби на военна тематика.

Концертът на националната кампания „Бъди войник” в зала „Арена Шумен” започва в 18.30 ч. В него ще участват Представителният ансамбъл на Въоръжените сили, Представителният духов оркестър на Военноморските сили, Орлин Горанов, Росица Кирилова, Крисияна Ивайлова и други. Входът е свободен.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *