Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 108

Аплаузи за Стефани

Спас Спасов връчи на Стефани Лечева Златната значка на Съюза на артистите в България.

 

Златна значка на Съюза на артистите в България получи актрисата Стефани Лечева след края на спектакъла “Ще ти разкажа за Америка” в понеделник вечер. Дългогодишният член на УС на Съюза Спас Спасов прочете поздравителен адрес към емблематичната за Шумен актриса от председателя на творческата организация Христо Мутафчиев по повод нейния 60-ти рожден ден и 35-годишното й присъствие в българския театър.

За да почете юбилярката театралната трупа на Драматично-куклен театър “Васил Друмев” представи на шуменската публика двоен спектакъл. Веднъж премиерния за Стефани “Ще ти разкажа за Америка”, където пресъздаде ролята на Геновева и втори път – пазения в абсолютна тайна от нея спектакъл с музика и спомени за житейския и творчески път на актрисата.

От видеостената на сцената с публиката и юбилярката разговаряха майка й, нейни близки и колеги, както и преподавателката и от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” проф. Елена Баева. На сцената от двете страни на “трона” на Стефани Лечева бяха дъщеря й Михаела и бившият й съпруг, актьорът Кольо Михайлов, с когото е запазила прекрасни отношения. Приветствие до актрисата изпрати и кметът на Шумен Любомир Христов, който по-рано през деня се срещна с нея за да я поздрави и лично и да й подари букет с цветя.

Стефани Лечева е завършила през 1991 г. НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Актьорско майсторство” в класа на проф. Елена Баева. В творческата й биография има над 100 роли. Професионалната й дейност започва в Драматичен театър „Сава Доброплодни” в Силистра, след което е в Драматичен театър „Драгомир Асенов” – Монтана. В младите й години се изправя пред предизвикателството на емблематични драматични роли като Мария в „Иванко” от В. Друмев, Жил Тънър в „Пеперудите са свободни” от Леополд Герш, Меги в „След грехопадението” от Артър Милър, Християния и Катерина в „Греховната любов на Зографа Захария” по Павел Спасов, Амалия в „Двубой” от Иван Вазов, Вела във „Вампир” от Антон Страшимиров, Нона в „Чифликът към границата” от Йордан Йовков, Жената в „Нирвана” от Константин Илиев, вдовицата Алатавила – „Как се обира една банка” от Сами Файад, Лизелота в „Лизелота и месец май” от Жолт Пожгай.

 

От 1995 до настоящия момент е част от художествено-творческия състав на Драматично-куклен театър „Васил Друмев”.

 

 

В ролята на Геновева в спектакъла “Ще ти разкажа за Америка”, където си партнира с Красимир Ранков

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *