Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Актове за нарушителите

Четири акта за неспазване на Наредба 1 са съставени само за два дни в Шумен след проверки на инспекторите от Дирекция „Устройство на територията“ в общинската администрация. Нарушителите са две фирми, които извършват строително-ремонтни работи в града. Три от актовете са за прокопаване и поставяне на оптични кабели по ул. „Генерал Гурко“ след изтичане на указания краен срок в издаденото от общината разрешение за посочените дейности. Другият акт е за замърсяване на пътната настилка по време на авариен ремонт за подмяна на захранващи кабели по ул. „Кирил и Методий“.

От общинската администрация съобщават, че проверките ще продължат и през следващите дни. Ще се следи за редовното почистване при извършване на строителството, за пълното и качествено възстановяване на нарушените пътни настилки след приключване на ремонтните дейности. През следващата седмица ще бъдат издадени и наказателните постановления, като санкциите за неспазване на изискванията по Наредба 1 за извършените нарушения са от 100 до 1000 лв.
От началото на годината досега са издадени 14 наказателни постановления по Наредба 1 на стойност 1900 лева и три наказателни постановления по Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за извършване разкопаване на тротоари, улични настилки и зелени площи на територията на община Шумен.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *