Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 657

Авшарян си търсят правата

Наследниците на къща Авшарян си търсят правата във връзка с отчуждената през  80-те години на миналия век къща на ул. „Стара планина“. Според съществуващия тогава Закон за териториалното и селищното устройство не е било възможно да бъдат обезщетени с имот, поради което са получили 24 000 лв. По-късно с промяната в закона наследниците са върнали парите и към този момент, тъй като имотът не може да им бъде върнат,  искат да им бъдат възстановени 14 000 лв. на колкото към днешна дата и след деноминация оценяват имота си. Жалбоподателите са получили отказ от кметските управи през годините, занимавали са и омбудсмана на републиката, загубили са и дело.

Правната комисия, с председател Даниела Русева, разгледа казуса в жалбата, докладван от съветника Пламен Петков и по предложение на съветника Метин Джамбазов препоръча на наследниците да си потърсят правата по съдебен ред, тъй като възстановяването на исканата сума и възможно само чрез Темида.

Правната комисия отказа да гледа две наредби – за спортните обекти и клубове, които зам.-кметът Найден Косев е поискал да обсъдят. Според  Даниела Русева правната комисия не е консултативен орган на общинската администрация, която си има достатъчно юристи. Комисията отказа да гледа документ преди неговото официално внасяне през деловодството в Общинския съвет и препоръча на Косев да предлага за обсъждане в правна комисия само окончателни варианти на документи и то след като официално са били заведени в деловодството.

По повод двете подписки на наематели на ДКЦ 1 и на работещи там, с искане досегашният управител д-р Димитър Костов да остане да ръководи дружеството, въпреки че вече е вписан като изпълнителен директор на МБАЛ АД, правната комисия реши да изпрати отговор, в който акуратно се разяснява, че д-р Костов няма такова законово право. Токава идея е правно невъзможна и е нецелесъобразно да изпълнява и двете длъжности.По предложение на Даниела Русева в писмото правната комисия препоръчва на колектива да направи свое предложение за бъдещ нов управител на ДКЦ 1.

Казусът ще бъде обсъждан на юнското заседание на Общинския съвет. Зам.-кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова заяви, че ще бъде внесена докладна за освобождаването на д-р Димитър Костов като управител на ДКЦ 1.

Коментари

  • Петко юни 14, 2018 в 7:25 pm

    Явно в тази комисия искат спортните клубове в града да фалират.Последствията са катастрофални за спортните клубове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *