Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Абсолвентите на Шумен

Церемония по промоция на абсолвентите в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ се състоя днес, в навечерието на 8 декември – студентският празник. Тържественото събитие бе в зала „Арена Шумен“, където се събраха дипломираните висшисти. За първи път в него участват заедно завършилите висшето си образование в образователно-квалификационните степени бакалавър и магистър и от петте факултета на университета. На церемонията присъстваха областният управител проф. Стефан Желев, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, зам.-кметът Найден Косев, председателят на комисията по култура Венцислав Венков.

1700 са дипломиралите се студенти тази година, а от тях общо 705 души бяха се регистрирали за участие в церемонията. В деня на промоцията те получиха традиционните за това тържество тоги.

Приветствие към абсолвентите поднесе ректорът на висшето училище проф. д.и.н. Георги Колев. „Вие изпълнихте всички изисквания, за да бъдете днес тук и да получите своите дипломи. Днес е денят да благодарим на нашите преподавател, на вашите родители, които бяха съпричастни по време на обучението ви. Днес ще получите вашите дипломи. Това е задължение трябва да докажете, че сте възпитаници на Шуменския университет, да докажете  вашите знания, умения и съпричастност, че сте възпитаници на един от петте класически университета в България. На добър час!“, пожела на абсолвентите проф. Колев.

а

След словото на ректора, присъстващите положиха клетвата на абсолвента на Шуменския университет.

Приветствие към абсолвентите отправи областният управител проф. Стефан Желев. „Област Шумен и страната ни имат нужда от вас, те ви очакват“, каза проф. Желев.

Зам.-кметът Найден Косев приветства абсолвентите  от името на ръководството на община Шумен. „Това е празник на мечтите на младите хора. Благодарение на усилията ви днес вие сте тук. Гордея се, че на това парче земя със своите първи столици, Шуменският университет развива успешна дейност. Бъдете горди ,че сте учили в този университет, че сте крачили по улиците на Шумен, бъдете горди с постигнатото. Ние като ръководство на общината се надяваме да бъдете достойни граждани където и да сте“, каза Косев.

Ректорът връчи дипломата на пълния отличник на випуска Берна Христова, която завърши ОКС бакалавър в специалност Медицинска химия и е единственият пълен отличник от целия курс на обучение и държавните изпити от випуск 2018. „Днес не просто се разделяме, а ще останем една общност. Благодаря от името на всички преподаватели, допринесли за нашите, успехи, за това че ни помагахте и ни окуражавахте“, каза Берна.

Деканите на отделните факултети връчиха  дипломите на на абсолвентите на Факултета по хуманитарни науки, Факултета по математика и информатика, Факултета по природни науки и Факултета по технически науки.

В 13:30 часа е началото на церемонията за абсолвентите на Педагогическия факултет.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *