Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 658

АБВ+БСП?

Обща кандидатура на АБВ и БСП за кмет на Шумен на местните избори е възможна, водят се разговори, това заяви общинският председател на АБВ Валентин Велев по време на пресконференция днес, на която присъства и лидерът на партията Румен Петков, както и областният шеф Пламен Петков. Ако това стане възможно, обща ще бъде и листата за общински съветници, потвърдиха от АБВ. Водим диалог за местна коалиция с лявоцентристки аспект, основно с партиите от Коалиция за България, изтъкна и Румен Петков.

Тази лявоцентристка коалиция трябва да сложи край на порочната практика и да започне процес на разделянето на партия ГЕРБ от държавата. Според Петков срастването на партията с управлението на  държавата, с управлението на финансите, включително с организацията и технологията на изборния процес и финансирането на политическите парти, е смущаващо. Всичко това връща държавата години назад, това е зловредна стъпка и според Петков, не се води реален дебат по изборните резултати.

Той припомни, че през 2013 г. невалидните бюлетини са били 2,5%, а през 2017 г. процентът вече е 8. Петков приведе пример от миналите местни избори в Шуменска област. От гласували 86 492 избиратели, невалидните бюлетини са били 15 233, което е около 20%. В национален мащаб от гласувалите 3 298 206 избиратели, 463 695 са пуснали невалидна бюлетина. Нали разбирате, че половин милион невалидни бюлетини са твърде много, коментира Петков.

Румен Петков коментира и отказът на ГЕРБ от машинното гласуване. Отказът от машинно гласуване показва желание за манипулиране изборните резултати, каза Петков. „Без Цецо, по Цецовски“, така лидерът на АБВ определи настоящата ситуация. Той изрази тревогата си, че гражданското общество приема със завидна лекота този проблем. „Обвиняваме правителството, ЦИК  и някои партии в стремеж  да дискредитират машинното гласуване, за което има решение на Народното събрание и в Изборния кодекс е записано, че то трябваше да бъде въведено още през 2017 г. Никой, освен нас не се интересува, че правителството, ЦИК нарушават закона. Приемаме закони, за да не ги спазваме – минаваме всякаква мярка“, възмути се Петков.

Той коментира и изграждането на Турски поток, като уточни, че няма нормален човек, който да се съгласи, че ще купува руска газ от Турция. Тръба през България няма да има и за това е виновно българското правителство, каза Петков. Според него първо е провален Южен поток, сега правителството саботира Турски поток. „Шуменци трябва да знаят, че сега ГЕРБ, а преди това БСП, ги бламира“, каза Петков.

По въпроса за F16 Петков заяви, че правителството купува невидими самолети, при това още няма и завод, които ще получим през 2023 г. „Казвам, че и тогава няма да ги получим. Това е най-голямото престъпление към българската военщина, каза Петков и поиска поименно да бъдат назовани експертите, които са препоръчали този самолет.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *